Nieuws

Beste Ados-sers,


Het zaalseizoen staat weer op het punt van beginnen. Tijd voor een korte terugblik op de veldcompetitie en het moment om jullie te informeren over de zaken die spelen bij de club. De veldcompetitie heeft gelukkig en daadwerkelijk plaats kunnen vinden zonder grote Covid beperkingen. Nog steeds zijn er spelers of gezinsleden van spelers die ziek raakten maar gelukkig zijn alle wedstrijden wel doorgegaan. Dit heeft een positief effect op de trainingsopkomst, we gaan er daarom vanuit dat dit straks ook tot uiting komt in de wedstrijduitslagen van de zaal, onze vereniging heeft niet voor niets de naam Alleen Door Oefening Sterk!


Tijdens de afgelopen twee weekenden is er volop geoefend in de zaal door iedereen. Nadat op zaterdag 12 november een groot aantal teams geoefend hebben stond het weekend van 19 en 20 november in het teken van een driekamp voor de selectie. In beide weekenden heb ik leuke wedstrijden gezien en bij het trainingsweekend bleven de gasten voor een hele lekkere hap eten, feest en heuse vossenjacht in Hoorn.
Het competitieprogramma is inmiddels bekend en zo zijn er door de TC roosters gemaakt voor de scheidsrechters, kantine en zaaldiensten. Bekijk deze goed zodat je (als speler of ouder van je kind) niet verzaakt bij het uitvoeren van deze taken.


Donderdag 27 oktober hebben we dan eindelijk weer eens een fysieke jaarvergadering gehad. Zelf lag ik met de griep thuis maar gelukkig heef Joey de vergadering in goede banen geleid. De opkomst van de jaarvergadering was goed en er is aangegeven dat we als bestuur echt inzetten op de twee speerpunten ledenwerving/behoud en de financiële positie van de vereniging, o.a. op het gebied van sponsors. Hiervoor zijn o.a. verschillende contacten gelegd met andere partijen, zoals (basis)scholen waar korfbal op het programma staat, zijn er clinic’s gepland en zijn er flyers gemaakt die verspreid kunnen worden. Tijdens de vergadering is een oproep gedaan wie zich voor deze speerpunten wil inzetten. Op deze vraag kwamen toen helaas geen reacties of aanmeldingen. Wanneer je mensen rondom een training of wedstrijd spreekt maken zij zich vaak zorgen over de toekomst van de vereniging en zijn er ideeën genoeg om weer te groeien. Wanneer er dan hulp gevraagd wordt blijft de actie om hier een actieve bijdrage aan te leveren echter toch uit, heel jammer. Voor de vereniging kunnen we niet anders dan inzetten op de twee speerpunten, vanuit het bestuur en de TC zal dit dan ook verder opgenomen worden met de teams en ouders van jeugdspelers. Voor de laatst genoemde groep zal dit tijdens de koffierondjes plaats vinden, die worden nog ingepland. Dat er al acties lopen betekent natuurlijk niet dat er geen ruimte is voor eigen inbreng, samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden om dit tot uitvoer te brengen. Voor een gezonde toekomst is verandering en jullie inzet echt hard nodig! Daarnaast zijn jullie meegenomen over de plannen om beachvelden aan te leggen op het natuurgras gedeelte naast de kunstgrasvelden. Dit zal in samenwerking zijn met de volleybalverenigingen NIVO en Wham Wham en de verwachting is dat de velden vanaf medio mei 2023 beschikbaar zijn voor gebruik. Een leuke en positieve ontwikkeling omdat we hiermee met beachkorfbal ook weer een andere variant van korfbal kunnen gaan spelen. Wanneer hier verdere ontwikkelingen over te melden zijn informeren wij jullie uiteraard.


Zoals we al in ons privé leven merken stijgen op verschillende gebieden de kosten enorm. Voor ons als vereniging is dit ook niet anders. Vanwege de enorme stijging van de energiekosten is ervoor gekozen om enkele maatregelen te treffen om een kostenbesparing te realiseren. Voor nu betekent dit onder andere dat het assortiment in de kantine (tijdelijk) kleiner wordt. Het aantal koelkasten en vriezers is minder geworden omdat er een aantal tijdelijk zijn uitgezet. Ook zal er een prijsstijging worden doorgevoerd op de consumpties, dit door stijgende inkoopkosten. Een andere maatregel die jullie direct gaan merken is dat er vanaf maandag 21 november niet meer gedoucht kan worden in het complex. De kosten hiervoor werden onhoudbaar. Is dit wat we willen en leuk? Zeker niet, de kosten zijn echter zo gestegen dat we nu niet anders kunnen. We gaan dan ook uit van jullie begrip.
Hoe wij omgaan met en tegen de stijgende energiekosten aankijken is ook te lezen in een artikel van NH-nieuws, dit kunnen jullie teruglezen via https://www.nhnieuws.nl/nieuws/311161/niet-douchen-en-vriezers-uit-sportclubs-in-zwaar-weer-door-stijgende-energierekening .


Bovenstaande teruglezende lijkt het misschien alsof alles in een negatieve spiraal zit, dat is gelukkig zeker niet het geval! Bij de jongste jeugdteams zien we echt een groei, zowel qua spel als in aantal spelers en hier blijven ook leden bijkomen. Ook zijn hier de ouders op een positieve manier betrokken bij de teams, heel erg leuk en fijn om te zien. Daarnaast blijven we natuurlijk een vereniging waar gezelligheid ook belangrijk is. De afgelopen periode zijn voor de jeugdteams een filmavond, kinderdisco en Pietentraining geweest.


Wanneer er vragen of opmerkingen zijn over bovenstaande mag je mij altijd aanspreken. Het kan zijn dat het moment even niet uitkomt maar dan plannen we een moment in om te bespreken wat jij kwijt wil.


Sportieve groeten,

Pascal
Voorzitter ADOS

Share

Comments are closed.