Nieuws

Beste allemaal, 

De afgelopen maanden zijn jullie regelmatig geïnformeerd over de maatregelen die wij eerder binnen de vereniging hebben genomen rondom het Covid virus. Tijdens de zomermaanden is er door een behoorlijke groep gretig gebruik gemaakt van het schot uurtje op de dinsdagavond, in deze bijzondere tijden super om dit enthousiasme te zien! Ook wij hebben weer zin in het korfbalseizoen en gaan er alles aan doen om dit voor iedereen zo fijn mogelijk te laten verlopen. 

Nu de reguliere trainingen bijna voor iedereen weer zijn gestart en er vanuit de overheid en korfbalbond duidelijkheid is over de nieuwe maatregelen ontvangen jullie hierbij ook een update van ADOS. We hebben besloten om tijdens de wedstrijden op zaterdag 29 augustus en zaterdag 5 september en de trainingsavond op donderdag 10 september te bekijken hoe e.e.a. verloopt. Zonder tegenbericht is de kantine op dinsdag gesloten. 

De maatregelen maken het niet altijd even leuk en makkelijk, besmettingen en boetes willen wij hiermee echter zoveel mogelijk voorkomen. Hierbij gaan wij uit van jullie medewerking, eventuele opmerkingen kunnen jullie kwijt aan ondergetekende. Deze maatregelen gaan per direct in en gelden voor de velden, kantine, kleedkamers en de zaal. 

De nieuwste en belangrijkste maatregelen staan hieronder vermeld. Ter verduidelijking van de maatregelen hangen er op het complex stickers en flyers, hiermee hopen we alles zo duidelijk mogelijk te hebben gemaakt voor iedereen. 

Algemeen 

1. Wanneer je last hebt van de bekende klachten zoals verkoudheid, verhoging, hoesten en/of kortademigheid kom dan niet naar de vereniging. Was regelmatig je handen, nies in je elleboog en houd 1.5 meter afstand van elkaar wanneer je niet aan het sporten bent. De 1.5 meter afstand regel geldt niet voor personen die uit één huishouden komen, onderling voor kinderen t/m 17 jaar en deze kinderen tot volwassenen. 

2. Op de vereniging zijn zichtbare maatregelen, volg deze ten alle tijden op. 

3. Volg de aangegeven looproutes, deze wijken af van hoe het voorheen was en je (waarschijnlijk) gewend bent. 

4. Wanneer iemand je aanspreekt op iets wat je doet dat niet aansluit op de maatregelen accepteer dit dan. Bij het niet opvolgen van de getroffen maatregelen kan de toegang tot het complex (veld, kantine, kleedkamers en de zaal) je worden ontzegd. Eventuele schade die wij door jouw handelen oplopen worden op jou verhaald. 

Korfbal 

5. Voor het dragen van mondkapjes zijn er richtlijnen en adviezen vanuit de overheid. Bij uitwedstrijden adviseert het bestuur mondkapjes voor alle inzittenden vanaf 13 jaar en ouder. Uiteraard is iedereen vrij om zelf vervoer te regelen wanneer je geen mondkapje wilt dragen, communiceer dit wel goed met je coach en het wedstrijdsecretariaat. 

6. Op het veld geldt tijdens alle wedstrijden een scheiding tussen spelers, scheidsrechters en toeschouwers. De scheiding wordt gecreëerd door een afzetlint tussen de zijdeur bij de kleedkamers en de lange zijde langs het veld waar de dug outs staan. Voor de spelers, coaches en scheidsrechter is er een in- en uitgang voor het kunstgrasveld. Houd er ook rekening mee dat het verheffen van de stem langs de lijn voor niemand is toegestaan. 

7. Voor het gebruik van de dug outs geldt een maximaal aantal van 3 personen die hier in plaats mogen nemen. 

8. Tijdens alle thuiswedstrijden gaan wij werken met velddiensten als toezichthouder. Hiervoor worden de senioren en ouders ingedeeld, een schema hiervoor wordt op korte termijn verspreid. Wanneer je niet kan op het moment dat je ingedeeld staat regel dan zelf vervanging. Is deze vervanging er niet, dan wordt de wedstrijd niet gespeeld. 

9. Voor het gebruik van de kleedkamers en het douchen geldt een maximum aantal van 6 personen in de kleedkamer en mogen er maximaal 3 personen tegelijk douchen met inachtneming van de 1.5 meter afstand. 

10. Voor- en na de trainingen en wedstrijden worden alle gebruikte materialen (ballen, palen, pionnen etc.) zelf door het team schoongemaakt. Spullen die niet meer nodig zijn worden na het schoonmaken direct opgeruimd in het materialenhok. De schoonmaakmiddelen staan in een krat in het materialenhok. 

Kantine 

11. Voordat je gebruik maakt van de kantine of het terras dien je jezelf te registreren vanaf 17 jaar oud, hiervoor is een vast formulier aanwezig. 

12. In de kantine is tevens één punt voor het bestellen en afhalen van je aankopen. Zowel binnen als buiten zijn er vaste zitplaatsen en geldt een maximaal aantal personen per tafel. Voor de gehele kantine geldt een maximaal aantal van 20 personen. 

13. Bij het nuttigen van eten of drinken is het verplicht te zitten in de kantine of op het terras. 

Nogmaals, we gaan uit van jullie medewerking en hopen dat we elkaar ondanks deze maatregelen snel weer zien om te sporten en om een gezellige borrel te doen! 

Namens het bestuur 

Pascal Kraijer Voorzitter

Share

Comments are closed.